Παρακάτω θα δεις και όλη τη διαδικασία για το πώς το έφτιαξα:
200 γρ. ελαιόλαδο
120 γρ. χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
200 γρ. ζάχαρη
½ ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. σόδα
½ κ.γ. κανέλα
600 γρ. αλεύρι
Ανακατεύουμε σε 2 ξεχωριστά μπολ τα 5 πρώτα μαζί με ένα σύρμα και τα 4 τελευταία μαζί με ένα κουτάλι. Μετά ενσωματώνουμε το 2ο μείγμα στο πρώτο ανακατεύοντας απαλά με το κουτάλι μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη μαλακή ζύμη. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι με το μάτι. Μπορούμε να πλάσουμε τα κουλουράκια αμέσως στα σχέδια της προτίμησής μας ή να βάλουμε για 15 λεπτάκια τη ζύμη στο ψυγείο πρωτού την πλάσουμε για να σφίξει λίγο και να διευκολυνθεί η δουλειά μας. Εμείς φέτος, επειδή με βοήθησε στο πλάσιμο και η Σεμέλη, φτιάξαμε και μερικές μπαλίτσες οι οποίες έγιναν πολύ ωραίες μικρές μπουκίτσες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά (τα παρακολουθούμε γιατί από φούρνο σε φούρνο ο χρόνος διαφέρει! Μόλις πάρουν λίγο χρώμα είναι έτοιμα).
Να περάσετε υπέροχα!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου